Gekozen voor werken in de cloud! Wat nu?

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Gekozen voor werken in de cloud! Wat nu?

Bij alle bedrijven is communicatie en samenwerken een belangrijke voorwaarde voor succes. Met Microsoft Office 365 en TEAMS is dit makkelijk en mogelijk op elk apparaat. In een vorig blog schreef ik er al over dat ‘de cloud the future’ is.

Met dit blog probeer ik toe te lichten waarop Micrososft 365 jou kan helpen om effectiever te werken.

Het staat inmiddels (ook mede door Corona) vast dat door het gebruik van de cloud en de opmars van mobiele technologie werken altijd en overal mogelijk is. Het zorgt voor een toename van productiviteit onder werknemers. Doordat alles wat in de cloud gebeurt gelijk voor iedereen is in te zien werkt iedereen in de laatste versie van de bestanden, documenten.

pexels-photo-273222jpeg

Met alle devices aan het werk

Met Microsoft 365 is het mogelijk om documenten in te zien en te bewerken op zowel Windows-, Android en Apple apparaten. Jij en je team kunnen dus documenten bekijken, bewerken enz. via een vertrouwde gebruikersomgeving. Je kunt zelfs gemakkelijk en zonder problemen overschakelen naar een ander apparaat. Door de integratie van de apps met OneDrive kun je zelfs onderweg of op je thuiswerkplek bestanden en documenten openen en met anderen samenwerken aan hetzelfde bestand.

Door de opkomst van de cloud en mobiele technologie zijn bedrijven beter geworden in het vergroten van hun bereik en in de markt concurreren. Veel bedrijven communiceren met klanten, partners en leveranciers in verschillende delen van de wereld. Mede daardoor verdwijnt de 9 tot 5 mentaliteit. De lockdown heeft daar dan nog weer extra urgentie op gegeven. De opslag in de cloud zorgt er immers voor dat informatie op verschillende apparaten up to date is, dus iedereen kan wanneer en waar ze willen de informatie bekijken. Je bent niet meer gebonden aan je kantoor of aan vaste werktijden.

pexels-photo-295826jpeg

“Vooral voor de MKB’er is dit een groot voordeel want je hoeft niet meer 24/7 klaar te staan. De tools in de cloud zorgen ervoor dat iedereen die niet op kantoor is ook online en in contact kan blijven.”

Samenwerken is binnen Microsoft 365 heel makkelijk. Zowel intern als extern is het door gebruik te maken van Teams en functies als One Note easy om samen te werken. Ook vergaderingen zijn binnen Teams mogelijk. Hiervoor hoeft niet iedereen aanwezig te zijn op kantoor. Door met een mobiel of desktop in te loggen kun je aanwezig zijn en tegelijk ook bestanden toevoegen, aanvullen en is je kantoor hiervoor niet meer nodig. Gewoon face-to-face vergaderen met de mogelijkheid van schermdelen en chat is een uitkomst gebleken.

pexels-photo-1068523jpeg

Voordelen

De cloud heeft dus vele voordelen, ik licht er maar een paar toe maar de mogelijkheden zijn ontelbaar. Twee dingen zijn echter duidelijk, communicatie en samenwerken wordt makkelijker. Een groot voordeel voor jouw bedrijf en werknemers want hierdoor kun je jouw tijd goed besteden aan de klanten en is iedereen op de hoogte van wat er speelt. Geen onduidelijkheden want alles is op elk apparaat up-to-date en voor iedereen in te zien.

Hoe haal je meer uit je dag?

Ben jij na het lezen van deze blog definitief om en wil je Microsoft 365 beter gaan gebruiken? Neem contact op, wij hebben een workshop om te laten zien hoe het werkt. Ook kunnen wij (als het weer mag, op locatie) trainingen geven aan jou en jouw medewerkers zodat iedereen optimaal de voordelen benut van werken in de cloud.