Cloud

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Microsoft Teams-documentatie en praktische tips

Wist je al dat Skype for Business vervangen wordt door Microsoft Teams? In de komende maanden worden de functionaliteiten van Skype for Business toegevoegd aan Teams. Nadat alle functionaliteiten in Teams zijn toegevoegd zal de online variant van Skype for Business verdwijnen. Wanneer je Skype for Business gebruikt, zorg er dan voor dat Microsoft Teams op tijd geïnstalleerd is.

Downloaden van Teams op je Office 365 portaal gaat makkelijk, via portal.office.com. Microsoft Teams-documentatie en praktische tips vind je op https://docs.microsoft.com/nl-nl/MicrosoftTeams/Microsoft-Teams Heb je hulp nodig? helpdesk@flevoict.nl De on-premise variant van Skype for Business voor servers blijft bestaan.
Private cloud, public cloud?

Veilig werken

Bij cloud denken we niet aan harde schijven en firewalls. Toch wordt dit nog steeds gebruikt om veilig en snel te kunnen werken. De software komt op een andere manier naar je toe. Of het veilig is? Zit de deur van jou server ruimte goed op slot?

Per maand opzegbaar

Flexibel zijn

Altijd up to date software, werken waar je maar wilt. Op en af schalen met de gebruikersaantallen mee. Geen investeringen. Na een jaar weer een ander software pakket? Veel data of weinig data? Het kan in de cloud. Als dat niet flexibel is.

En dan zit je in de cloud…

Gekozen voor werken in de cloud! Wat nu?

Bij alle bedrijven is communicatie en samenwerken een belangrijke voorwaarde voor succes. Met Microsoft Office 365 is dit makkelijk en mogelijk op elk apparaat.

Met deze blog probeer ik toe te lichten waarop Office 365 jou kan helpen om effectiever te werken.

Het staat inmiddels vast dat door het gebruik van de cloud en de opmars van mobiele technologie werken altijd en overal mogelijk is. Het zorgt voor een toename van productiviteit onder werknemers. Doordat alles wat in de cloud gebeurt gelijk voor iedereen is in te zien werkt iedereen in de laatste versie van de bestanden, documenten.

Met Office 365 is het mogelijk om documenten in te zien en te bewerken op zowel Windows-, Android en Apple apparaten. Jij en je team kunnen dus documenten bekijken, bewerken enz. via een vertrouwde gebruikersomgeving. Je kunt zelfs gemakkelijk en zonder problemen overschakelen naar een ander apparaat. Door de integratie van de apps met OneDrive kun je zelfs onderweg bestanden en documenten openen en met anderen samenwerken aan hetzelfde bestand.

Door de opkomst van de cloud en mobiele technologie zijn bedrijven beter geworden in het vergroten van hun bereik en in de markt concurreren. Veel bedrijven communiceren met klanten, partners en leveranciers in verschillende delen van de wereld. Mede daardoor verdwijnt de 9 tot 5 mentaliteit. De opslag in de cloud zorgt er immers voor dat informatie op verschillende apparaten up to date is, dus iedereen kan wanneer en waar ze willen de informatie bekijken. Je bent niet meer gebonden aan vaste werktijden.

“Vooral voor de MKB’er is dit een groot voordeel want je hoeft niet meer 24/7 klaar te staan. De tools in de cloud zorgen ervoor dat iedereen die niet op kantoor is ook online en in contact kan blijven.”

Samenwerken is binnen Office 365 heel makkelijk. Zowel intern als extern is het door gebruik te maken van Teams en functies als One Note easy om samen te werken. Ook vergaderingen zijn binnen Teams mogelijk. Hiervoor hoeft niet iedereen aanwezig te zijn op kantoor. Door met een mobiel of desktop in te loggen kun je aanwezig zijn en tegelijk ook bestanden toevoegen, aanvullen en hoef je niet meer te reizen. Geen reistijd meer maar gewoon face-to-face vergaderen met de mogelijkheid om zelfs afbeeldingen te bekijken.

De cloud heeft dus vele voordelen, ik licht er maar een paar toe maar de mogelijkheden zijn ontelbaar. Twee dingen zijn echter duidelijk, communicatie en samenwerken wordt makkelijker. Een groot voordeel voor jouw bedrijf en werknemers want hierdoor kun je jouw tijd goed besteden aan de klanten en is iedereen op de hoogte van wat er speelt. Geen onduidelijkheden want alles is op elk apparaat up-to-date en voor iedereen in te zien.

Ben jij na het lezen van deze blog definitief om en wil je overstappen naar de cloud? Neem contact op, wij kunnen op locatie laten zien hoe het werkt. Ook kunnen wij op locatie trainingen geven aan jou en jouw medewerkers zodat iedereen optimaal de voordelen benut van werken in de cloud.