Security

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Wat iedereen kan weten van jou netwerk

The Secret of Succes

De beveiliging van je pand heb je voor elkaar. De sleutel neem je getrouw mee, maar wat is er nog te halen in jouw bedrijf? INFORMATIE, jouw data is inmiddels een belangrijk component geworden van de waarde van je organisatie. Hoe beveilig je dit zo dat anderen er niet bij kunnen. En wie zijn die anderen eigenlijk?


Met een securtiy scan van Flevo ict onderzoeken we in 1 of 2  dagen je netwerk, en geven praktische aanbevelingen hoe je de veiligheid van het netwerk kan verbeteren. Dit zijn de technische kanten maar ook de organisatorische kanten. Je krijgt zo een goed beeld waar je staat, naar je eigen organisatie en je ICT partij heb je weer grip op de staat van de beveiliging. 


Wij begrijpen dat tijd en geld belangrijke factoren zijn, daarom hebben we een passend aanbod voor MKB bedrijven gemaakt. Meer weten? 0321 386230 of sales@flevoict.nl of bestel in onze webshop de securtiy scan, we nemen dan contact met je op voor het doorspreken van details.

AntiVirus

Iedereen ziet de noodzaak van AV software, vanuit onze helpdesk managen we de werkplekken van onze klanten centraal.

VPN / IPSEC

Hoe zorg je voor een veilige toegang voor al je gebruikers? Een VPN is al snel ingewikkeld, door gebruik te maken van SSL-VPN voorkomen we veel support vragen van gebruikers

Firewall

Of je werkt in de cloud of dat je nog een eigen server hebt, een goede firewall voorkomt veel ellende. De Fortigate firewall zorgt voor een optimale beveiliging en snelheid van je internet verbinding.

Security Scan

Je netwerk groeit organisch, waardoor er vaak gaten sluipen in de beveiliging. Door periodiek een scan uit te voeren is de totale security in beeld.

Meer weten? Wij hebben een whitepaper geschreven over hoe jij je kunt wapenen tegen cybergeweld

  Download de Whitepaper

Hoe je nu verbonden bent

Jouw internet is nu verbonden met een modem / router die door de provider is meegeleverd. In veel gevallen heeft je ICT partij daar een firewall op aangesloten. De firewall zorgt ervoor dat het internetverkeer van binnen naar buiten is toegestaan en dat er geen verkeer van buiten naar binnen mag, voor e-mail geldt uiteraard een uitzondering. Na de installatie gaan we er vanuit dat dit apparaat het de komende 5 jaar wel gaat doen, maar is dat wel zo? Werk je ook nog met WindowsXP? of heb je daarvan wel de urgentie van vernieuwing ingezien?

Is daar iets mis mee dan?

In het verleden was internetten van binnen naar buiten niet gefilterd. Dit hoeft geen probleem te zijn aangezien je ervan uit mag gaan dat de medewerkers zijn ingelogd op het bedrijfsnetwerk en zich bewust zijn van risico’s als SPAM en PHISHING.

Een moderne firewall kijkt naar al het internetverkeer wat passeert en herkend op basis van ‘vingerafdrukken’ of het verkeer vervuilt is. In de firewall zit een data-bank met alle vingerafdrukken van vervuild verkeer. Een ‘update contract’ is belangrijk om verzekerd te zijn van een goedwerkende firewall. Dit is een belangrijke pre t.o.v. de huidige modem of router die deze functionaliteiten niet heeft.

Waarom dataverkeer scheiden?

Door toevoeging van cloud, zoals VoIP, aan het netwerk is het wel nodig om onderscheid te maken in verkeer. We willen dat telefonie voorrang* krijgt op bijvoorbeeld e-mail of een printopdracht.
Gasten wifi scheiden van je servers is een goed startpunt, maar er is nog veel meer te doen! Prestaties en veiligheid worden zo beter.

Dit heet in technische termen QoS (Quality of Service) oftewel de telefonie krijgt altijd voorrang op andere opdrachten. Om een goede kwaliteit van de telefonie te kunnen waarborgen moeten we dus de QoS toepassen. Deze functie wordt wellicht niet door de huidige router ondersteund wat dus vraagt om een aanpassing.

Laat je helpen door techniek

Techniek kan je ook verder helpen om de verbindingen veiliger te maken. De Fortigate 60F Firewall bijvoorbeeld. Wij bieden deze vaak aan bij klanten omdat deze gebruik maakt van inspectie-technologieën die nu relevant zijn om virussen en datalekken te voorkomen. Internet is de belangrijkste verbinding voor cloud diensten en VoIP diensten.

Dat er met dit verkeer ook vervuiling meekomt is iets wat je als gebruiker niet ziet maar wat wel makkelijk toegevoegd kan worden door kwaadwillenden. De firewall is uitermate geschikt om verkeersstromen te scheiden en te prioriteren, zoals cloudlogin, e-mail, websitebezoeken, VoIP.

Vandaag een stap maken?

Grip hebben op het internetverkeer betekent een verhoogde veiligheid van de ICT omgeving en het verbeteren van de ervaringskwaliteit. Onze ervaringen met de Fortigate firewalls zijn zeer positief. Sinds wij deze technologie gebruiken hebben onze klanten veel minder last van virussen en andere verstoringen van het netwerk. Met dit apparaat kunnen wij de performance van het internet in de gaten houden en filteren we de verstoringen er uit. Voor een aantal klanten hebben wij zelfs een filter toegepast met sites die niet zakelijk gerelateerd zijn waardoor het vrije surfen over het internet is ingeperkt.

Offerte aanvragen