Corona-crisis: de testcase van jouw digitale werkwijze en sales strategie?

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Corona-crisis: de testcase van jouw digitale werkwijze en sales strategie?

Met Flevo ict focussen wij al ruim 2 jaar op cloud en securityoplossingen voor onze klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze klanten gewend zijn om op meerdere devices te kunnen werken. Mede hierdoor was op het moment van de uitbraak van de corona-epidemie, een deel van onze klanten reeds bekend met het fenomeen “thuis” werken.  

Wij merkten ook dat, de diverse Microsoft Teams-trainingen die door Arend Jan zijn verzorgd bij jullie op locatie, zeer effectief zijn geweest. 

De komende weken zullen wij met jullie in gesprek gaan om te kijken op welke manier wij jullie kunnen ondersteunen met jullie digitale werkwijze en sales strategie tijdens deze Corona-crisis. 

Pre-Corona tijdperk

Door de afgekondigde maatregelen door de overheid, zagen wij dat veel bedrijven plotseling geconfronteerd werden met het thuiswerken op grote schaal. Dit zorgde ervoor dat bedrijven ineens investeringen en aanpassingen moesten doen om het thuiswerken mogelijk te maken.
Gelukkig waren de problemen voor onze klanten minimaal omdat zij door de investeringen die zij al hadden gedaan eigenlijk goed voorbereidt waren.

Niet de technologie is de zwakke schakel maar… 

De grootste problemen, die er waarschijnlijk wel zijn geweest, waren niet zakelijk gerelateerd maar meer persoonlijkOp onze Xperience Day 2019 sprak Durk de Boer hier ook over. Want hoe breng je de discipline op in het team en individueel om thuis te gaan werkenPraktische zaken als: Hoe pas ik mijn lunch in tijdens het werk en hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen die ook thuis zijn de aandacht krijgen die ze verdienen? Maar ook alle extra meetings die de productiviteit drukken. Wat was het een feest van herkenning voor ons toen we merkten dat veel van onze klanten ook hard (extra) aan de slag zijn met Microsoft Teams. Dat samenwerken, ook als je (deels) thuis werkt, prima mogelijk is! 

Het voordeel van investeringen in cloud en security voor onze klanten

Aan het begin van de corona-epidemie werden wij gebeld door 1 van onze distributeurs. Die vertelde ons dat zij een enorme toename zagen van bestellingen van apparatuur. De vraag die zij stelden was of wij ook bestellingen wilden doen om aan de vraag van onze klanten te kunnen voldoen?  

Dit was voor ons dus niet nodig omdat onze klanten de huidige crisis voor waren qua technologie. Wij zijn hier samen met onze klanten trots op.

Heb jij na het lezen vragen of wil je meer informatie over cloud, security, thuiswerken, Microsoft Teams neem dan contact met ons op. Wij zijn via 0321-386230 op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.30 uur bereikbaar. Liever een mail sturen? dat kan, stuur deze dan naar info@flevoict.nl