De cloud is the future

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

De cloud is the future

Misschien heb je er al wel eens over nagedacht maar misschien ook niet. Het opslaan van bestanden in de cloud. Wel of niet doen? Wat houd je tegen? Of wat geeft misschien de doorslag om wel over te stappen? Veel bedrijven willen flexibiliteit en willen kosten besparen. Met een overstap naar Microsoft Office 365 kan dit, maar toch durven veel bedrijven de stap niet te maken. Met deze blog hoop ik de mythen over de cloud toe te lichten met de feiten die er zijn over de cloud.

art-blue-skies-clouds-335907jpg

7 Mythen en de feiten die er zijn over overstappen naar de cloud:

1 Overstappen naar de cloud is lastigfeit: Wij helpen jou met de overstap van a tot z. Vanaf de informatieverstrekking tot de configuratie. Het totale traject wordt door ons begeleidt.

2 Mijn data in eigen beheer is veiliger dan in de cloudfeit: Veel bedrijven worden gehackt en weten dat niet eens. Beveiliging is tegenwoordig daardoor een hot topic. Bij Microsoft is er een toegewijd beveiligingsteam dat continu bezig is met het voorkomen, detecteren en afhandelen van gegevenslekken. Iets waar veel bedrijven niet de financiële middelen voor hebben. Daarnaast werken ze volgens de nieuwste regelgeving en regels, denk hierbij aan de AVG.

3 De cloud is openbaar en niet privé  – feit: De cloud is wellicht van Microsoft maar jouw gegevens zijn van jou dus privé. Daarom beheert jouw eigen IT-team de toegang, stellen zij de rechten en beperkingen in en regelen de smartphonetoegang. Jouw bedrijf is de enige eigenaar en jij behoudt de rechten, het eigendomsrecht en de belangen in de opgeslagen gegevens.

Wat doet Microsoft dan voor jou?:  Ze verzekeren dat de medewerkers in de datacenters geen toegang hebben tot jouw gegevens. Microsoft is de eerste belangrijke cloudprovider die de eerste internationale norm ter wereld voor cloudprivacy heeft aangenomen. De norm beschrijft een uniforme, internationale aanpak voor het beschermen van de privacy voor persoonlijke gegevens die zijn opgeslagen in de cloud.

In de norm staat het volgende:

–         Je hebt het volledige beheer over je gegevens

–         Je weet wat er gebeurt met je gegevens

–         Je neemt je gegevens mee als je ooit besluit de service te beëindigen

–         Je gegevens worden niet gebruikt voor advertentiedoeleinden

4 De cloud dat is alleen maar een hoop gedoefeit: Als je overstapt op de cloud worden de ongemakken van het onderhouden van hardware en het upgraden van software verleden tijd. In plaats van je kapitaalbudget te besteden aan servers voor e-mailopslag en workloads kun je je richten op het bedrijf en daaraan verder bouwen.

5 Als je kiest voor de cloud dan heb je geen keus meerfeit: De hybride cloud creëert een platform dat IT vereenvoudigd en gebruikers op vrijwel elk apparaat en op elke locatie apps en gegevens biedt. Het geeft jou controle en biedt jou de mogelijkheden die je bedrijf nodig heeft. En niet alles hoeft in één dag overgezet te worden naar de cloud. De meeste implementaties beginnen met een hybride benadering, waarbij eerst 1 toepassing zoals e-mail wordt verplaatst en dan langzamerhand de rest. Jij bepaalt wat er gaat gebeuren en niemand anders.

6 Je kunt alleen nog maar online werkenfeit: Zodra je geregistreerd bent kun je apps zoals Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote zowel offline als online gebruiken.

7 Voortdurende updates kunnen bedrijfskritische apps brekenfeit: Wij begrijpen dat jouw werknemers apps en invoegtoepassingen moeten kunnen gebruiken met Office 365. Bij Microsoft doen ze er alles aan om de tools die je dagelijks gebruikt compatibel te maken.

Hoe:

–         Door samen te werken met toonaangevende softwareleveranciers

–         Compatibiliteitsproblemen voorkomen door advies te geven

–         Door dezelfde wereldwijde standaard aan te bieden van desktop-apps waaronder Word, Powerpoint en Excel

nature-laptop-outside-macbookjpg
We willen de mythen die er zijn over de cloud graag ontkrachten
 
Het lijkt allemaal heel eng, spannend, moeilijk om over te stappen naar de cloud maar de voordelen/feiten zijn zoals genoemd groter. De cloud biedt mogelijkheden, Microsoft ondersteunt waar nodig, zij weten van de regels en gevaren die op de loer liggen en garanderen de veiligheid van jouw gegevens. Iets wat je zelf onmogelijk kunt bijhouden in een wereld die constant in beweging is.
Dus schroom niet en laat je voorlichten, stel vragen, drempels die er zijn kunnen wij wegnemen door in gesprek te gaan. Onze ervaringen kunnen jou helpen om een keus te maken.
Neem contact op.