Robots gaan de wereld overnemen

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Robots gaan de wereld overnemen

Ja, ik zie je denken. Dat zal zo’n vaart niet lopen maar niets in minder waar. Iedereen kent wel de Hollywoodfilms waarbij robots het opnemen tegen de mensheid en overwinnen. Zover wil ik natuurlijk niet gaan maar de robot is wel in opkomst en is zeker geen toekomstmuziek meer.

Robots voeren inmiddels al taken uit die eerst door mensen werden gedaan. Dit kan zijn door bijvoorbeeld robots die in de zorg worden ingezet of chatbots.

Chatbots

Vooral chatbots zijn interessant voor bedrijven. Er zitten namelijk veel voordelen aan het gebruik van chatbots. Een chatbot is altijd online, een soort van klantenservice die 24/7 aanwezig is. Voor bedrijven ligt hier een grote kans want met een chatbot creƫer je de mogelijkheid om jouw klanten 24 uur per dag antwoord te geven op hun vragen. De klant voelt zich gehoord want er wordt immers actie ondernomen en dat is heel waardevol in de relatie die jij hebt met je klant.

Buro-flevo-stop-met-beantwoorden-zelfde-vragen2jpg

Zijn chatbots net zo goed als mensen?

Een logische vraag…daarom zal ik de techniek kort toe lichten. Simpel gezegd, de chatbot interpreteert woorden, zinnen etc en probeert daarmee jouw vraag te koppelen aan een vraag in een database. De chatbot controleert daarna of het overeenkomt met de vraag en verstuurt het antwoord. Natuurlijk kan niet alles in een database staan, dus vragen waar geen antwoord op gegeven kan worden door de chatbot zullen worden afgehandeld door een medewerker. Uiteraard wordt de vraag dan wel toegevoegd aan de database zodat de chatbot er ook weer slimmer van wordt en een volgende keer wel antwoord kan geven op de vraag.

pexels-photo-190361-chatbotjpeg

Deze techniek ontwikkeld zich snel en de mogelijkheden worden steeds uitgebreider. De verwachting is dat in de ’toekomst’ veel chatgesprekken overgenomen gaan worden door chatbots.

Wil jij meer weten over het inzetten van chatbots? Neem contact met ons op.

Neem contact op.