Digitale transformatie? Wat bedoel je?

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Digitale transformatie? Wat bedoel je?

Al jaren wordt deze term gebruikt. We weten inmiddels ook allemaal dat technologieën voortdurend veranderen en zorgen voor nieuwe kansen. Als bedrijf doe je je uiterste best om alles goed voor elkaar te hebben en dat alles goed werkt. Je hebt constant mee ontwikkeld met de markt en de technologie is up to date. Logische gedachte is dan dat je denkt mee te doen met de digitale transformatie. De realiteit is vaak anders…

Maar wat bedoel je dan precies met de digitale transformatie?

Een mooie uitleg vond ik op internet: de digitale transformatie is het proces van een organisatie en de medewerkers om de kansen, verwachtingen en mogelijkheden van de toenemende digitalisering in te zetten. Zodat de stap gemaakt kan worden naar een digitaal georiënteerde organisatie, waar de klant centraal staat gedurende de gehele customer journey.

De twee kanten van de digitale transformatie

De digitale transformatie bestaat dus uit twee kanten. De technologische kant, die vaak meegroeit met marktinnovatie en cloudoplossingen en daardoor goed op orde is, en de menselijke kant. Deze wordt echter vaak vergeten en is toch echt heel belangrijk.

De medewerkers staan aan de basis van de digitale transformatie. Door op een slimme manier gebruik te maken van technologie en door zelf mee te gaan in de verandering. Zowel de mensen boven in de organisatie als de mensen die contact hebben met de klant. De betrokkenheid van voortrekkers binnen het bedrijf, die het juiste voorbeeld geven door dezelfde hulpmiddelen te gebruiken, is hierbij van groot belang.

Ingewikkeld

Nee hoor, dit kan met een geïntegreerde veilige oplossing. Net zoals je met cloud-IT een betere klantervaring kunt creëren, kun je de werknemerservaring op deze manier ook verbeteren. Dit leidt tot betere bedrijfsresultaten omdat jouw werknemers klanten op nieuwe manieren kunnen helpen.

Hoe? Door samenwerking en creativiteit te bundelen

Met Microsoft 365 Enterprise verenig je het beste uit Office 365, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility + Security. Hiermee kan iedereen op een veilige manier creatief zijn en samenwerken. Je kunt onder andere aantrekkelijke content maken met slimme apps, flexibel werken, zelf kiezen op welke manier je contact maakt, informatie deelt of communiceert.

Microsoft 365 Business is een combinatie van Office 365 Business Premium met aangepaste beveiligingsfuncties van Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Motiveer je werknemers, bescherm je organisatie en maak je IT eenvoudiger.

Wil je weten wat het beste bij jouw organisatie past? Neem dan contact met ons op.

Want…

Het is niet voldoende om je werknemers de middelen te geven waarmee ze kunnen samenwerken en creatiever kunnen zijn. Met Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business kun je ervoor zorgen dat de klantloyaliteit ten aanzien van je merk groter wordt doordat jouw medewerkers door betere samenwerking en meer creativiteit iedereen een betere ervaring kunnen bieden.

 

Neem contact op.