Hybride systemen zorgen vaak voor security issues

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Hybride systemen zorgen vaak voor security issues

We hebben het al vaker over ransomware gehad. Je klikt op een link in de mail en jouwe data wordt gegijzeld. Je hebt geen back up van jouw data en om het weer terug te krijgen moet je losgeld betalen. Er wordt meestal niet betaald en daar speelt de hacker handig op in. Jouw data wordt tegenwoordig niet meer gegijzeld of versleuteld maar wordt in delen op het internet geplaatst, net zo lang totdat jij besluit om dan toch maar te betalen.

Een hacker kijkt nu naar welke data relevant is om verborgen te houden en om jou mee te chanteren. Zo word je voor het blok gezet en zul je eerder geneigd zijn om dan toch maar te betalen.

Waar laat je jouw data?

Security wordt steeds belangrijker en het is dus een prioriteit om jouw data op een goede manier weg te zetten en te beveiligen.

Een mooi voorbeeld uit de praktijk toen het ook over beveiliging ging: De persoon vertelde dat hij hele oude computers op zijn kantoor had staan, die vast niet interessant zouden zijn voor een inbreker om mee te nemen. Waar hij niet over nagedacht had is dat op een oude computer wel heel belangrijke data kan staan.

Ongeacht of een pc of laptop oud of nieuw is, het gaat niet meer om de hardware maar over de waarde van de data op de pc. We moeten ons realiseren dat het stelen van een pc of laptop sneu is. Maar ga er maar van uit dat het niet meer om het apparaat maar om wat er op het apparaat staat.

Bewustwording

We moeten ons bewust zijn dat werken in de cloud, een veiliger systeem, beter is. Waarom vraag je je dan af? Omdat de beveiliging in de cloud altijd up-to-date is, je zonder de juiste credentials niet kunt inloggen en koppel gelijk ook jouw wachtwoord aan je mobiel (MFA). Je zult echter jouw data dan wel daar moeten laten staan en niet moeten gaan synchroniseren met jouw lokale computer. Je moet je bewust zijn dat je geen data moet achterlaten op de lokale pc. De computer is dus alleen maar om mutaties mee door te voeren, jouw data blijft veilig in de cloud. En mocht je computer toch worden gestolen dan is het met een password reset makkelijker om jouw data veilig te houden in de cloud. Omdat mutaties in de cloud gebeuren en niet op de computer die gestolen is.

De volgende stap

Het beveiligingsniveau van je netwerk is constant onder hevig aan aanpassingen om hackers buiten de deur te houden. Echter is de volgende stap nodig om jouw data veilig te houden en te hebben.

Met een securityscan en-of een bewustwordingstraining kun je weer een volgende stap maken om jouw data beter te beschermen.

 

Je moet aan beide kanten blijven werken, je kan niet meer volstaan met één kant wel en de andere kant niet. De cirkel moet gesloten zijn wil je een goede security hebben.