Security scan

Security scan

750,00

Informatie beveilig vraagt altijd jouw aandacht. Verbonden zijn met het internet geeft risico’s. Risico’s waar je je vaak niet van bewust bent, omdat je netwerk groeit in de loop van de jaren.

Uitbreidingen en vervangingen van apparaten en diensten zorgen voor lekken in de beveiliging. Om weer een integraal overzicht van de beveiliging te hebben voeren wij een scan uit. Deze scan bevat technische aspecten maar ook organisatorische aspecten. Net als de fysieke en logische toegang van het netwerk is ook beleid en protocollen een belangrijk onderdeel voor de beheersing van de IT risico’s. De netwerk security scan geeft inzicht in wachtwoordbeleid, externe toegang, datastromen en geeft ook de handreiking om verbeteringen uit te (laten) voeren.

Het is bedoeling dat op basis van de aanbevelingen van dit rapport de beveiliging volwassenheid van het netwerk en de organisatie verhoogt worden. Dit doen we op een praktische manier. Ook voor de privacy management hebben we een Quickscan.

Aanvullend aan deze beveiliging scan kunnen we deze ook nog uitvoeren voor verdergaande verbeteringen in een zorgvuldig omgaan met informatie beveiliging van persoonsgegevens.

Beschrijving

Loopt mijn bedrijf risico om geld en tijd te verliezen bij een cyberaanval?

Uit onderzoek is gebleken dat binnen het MKB het technisch vaak op orde is maar dat de mens de zwakke schakel is. Maar, weet je dit zeker?

Hoe weet je dat jouw IT’er niet wat over het hoofd heeft gezien? Wat onze virtuele ICT manager hierover te zeggen heeft:

Top down security is het zorgen voor alle noodzakelijke technische en organisatorische maatregelen, zoals een firewall, anti virus en wachtwoordbeleid. Om dit duidelijk in kaart te brengen hebben we een security scan ontwikkeld. Bestel deze nu hieronder, en we maken een afspraak om dit verder met je door te nemen.

Bottom-up security is het trainen van je gebruikers in het herkennen van bijvoorbeeld SPAM berichten, een goed wachtwoord en de relatie tussen privé computergebruik en zakelijke toepassingen. Hiervoor hebben we een workshop.

Hoe veilig is jouw netwerk? Doe een netwerk security scan.

Even checken, hoe veilig is jouw netwerk? En hoe groot is het bewustzijn van de risico’s?

Wil je meer weten hoe wij jou kunnen helpen om bewust te zijn van de risico’s van het verbonden zijn met internet, neem dan contact met ons op.

Informatie beveilig vraagt altijd jouw aandacht

Verbonden zijn met het internet geeft risico’s. Risico’s waar je je vaak niet van bewust bent, omdat je netwerk groeit in de loop van de jaren. Uitbreidingen en vervangingen van apparaten en diensten zorgen voor lekken in de beveiliging. Om weer een integraal overzicht van de beveiliging te hebben voeren wij een scan uit. Deze scan bevat technische aspecten maar ook organisatorische aspecten.

Net als de fysieke en logische toegang van het netwerk is ook beleid en protocollen een belangrijk onderdeel voor de beheersing van de IT risico’s. De netwerk security scan geeft inzicht in wachtwoordbeleid, externe toegang en geeft ook de handreiking om verbeteringen uit te (laten) voeren.

Het is bedoeling dat op basis van de aanbevelingen van dit rapport de beveiliging volwassenheid van het netwerk en de organisatie verhoogt worden. Dit doen we op een praktische manier. Ook voor de privacy management hebben we een Quickscan. Aanvullend aan deze beveiliging scan kunnen we deze ook nog uitvoeren voor verdergaande verbeteringen in een zorgvuldig omgaan met informatie beveiliging.

Beveiliging van het netwerk is een momentopname.

Cyclische testen en verbeteringen zijn een belangrijke stap in het professionaliseren van het netwerk. Hiervoor hebben we een terugkerende ‘APK’. Hiermee voorkom je dat de hacker met een klein begin een grote impact op je bedrijf kan hebben.

Tot slot; de Netwerk security scan bied geen garantie. IT beveiliging is aan veel verandering onderhevig. Het is een moment opname geweest waarbij de constateringen die we hebben gedaan zijn verwoord in onderstaande samenvatting. Door het doorvoeren van de veranderingen die we aanraden zal het systeem robuuster en minder vatbaar zijn voor de risico’s van buitenaf. Om praktische en haalbare verandervoorstellen te geven hebben we ons toegelegd op een aantal kernpunten:

– Internet verbindingen

– Wifi

– Wachtwoordbeleid

– Scheiden van datastromen middels VLAN’s

– Up to date software en patches

– VPN en Remote Desktop

Mochten er vragen zijn of zijn er updates nodig van de scan dan horen we dit graag. Zijn wij de organisatie die je verder gaan helpen om risico’s te vermijden en veilige toegang tot data te faciliteren? Neem contact met ons op om een plan van aanpak te maken.

Neem contact op.

Andere suggesties…