Hoe wordt er gecommuniceerd in jouw bedrijf?

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Hoe wordt er gecommuniceerd in jouw bedrijf?

Jij wilt dat jouw medewerkers dagelijks alles uit de kast halen om hun werk te doen. Je weet ook dat samenwerking daarbij een belangrijke rol speelt. Toch gaat er veel tijd verloren en ontstaat er veel heen en weer gepraat en of geloop voordat een plan, idee of offerte uiteindelijk is uitgewerkt.

Onnodige loopjes

Natuurlijk heb jij alle benodigde programma’s beschikbaar gesteld aan jouw medewerkers zodat zij hun werk kunnen doen. Toch is de samenwerking nog ver te zoeken en is iedereen heen en weer aan het lopen om iets voor elkaar te krijgen. Daarbij komt dat er tegenwoordig te veel manieren zijn om je werk te kunnen doen. Werken op afstand bijvoorbeeld waardoor overleg met collega’s een stuk moeilijker wordt en waarbij alleen een mobiele telefoon met email niet meer voldoende is.

Samenwerken is een must binnen elk bedrijf

Als bedrijf zul je samenwerkingsprogramma’s moeten gaan gebruiken die passen bij de verschillende medewerkers en die voldoen aan bepaalde behoeftes. Een medewerker verwacht namelijk dat de persoonlijke programma’s waar hij of zij meewerkt ook op het werk beschikbaar zijn.

Chatprogramma’s en social media worden al jaren gebruikt. De overstap naar zakelijke chatprogramma’s binnen jouw bedrijf is een volgende stap voor jouw medewerkers. Zij zijn namelijk al gewend om op mobiele apparaten en in de cloud te werken en zo direct te communiceren met iedereen.

Waar moet je aandenken?

Voor bedrijven bestaan ook zakelijke chatprogramma’s, hierbij is wel belangrijk om je af te vragen:  “Wat is de juiste werkomgeving voor een samenwerking op basis van chat?” : De omgeving moet flexibel genoeg zijn om in alle wensen te voorzien, kunnen worden aangepast en veilig blijven.

De oplossing van Microsoft

Dit hebben ze bij Microsoft goed uitgewerkt met Microsoft Teams. De programma’s zijn hier schaalbaar, er is een mogelijkheid tot integratie van apps, het zorgt voor gebruiksgemak en laat jouw medewerkers beter presteren.

In mijn volgende blog vertel ik meer over hoe programma’s met chatfuncties de mogelijkheden van jouw medewerkers kunnen vergroten.

En wil je nu al meer weten over Microsoft Teams? Bekijk dan dit filmpje van Microsoft.

Neem contact op.