Het virtuele boerenverstand en smart farming

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Het virtuele boerenverstand en smart farming

Leuke titel zie ik je denken, maar wat bedoel je ermee? Misschien moet ik eerst beide woorden toelichten voordat ik tot mijn verhaal kom.

Virtueel: zaken die denkbeeldig of digitaal bestaan, zoals data

Boerenverstand: alle theorie even aan de kant zetten en ergens praktisch en logisch over nadenken.

Dit blogbericht gaat dus over hoe je kennis of data zo kunt gaan gebruiken dat het praktisch bruikbaar is. In andere woorden: gebruik je boerenverstand om de aanwezige data op het bedrijf logisch in te zetten met behulp van Smart Farming.

ICT bedrijf in een agrarisch georiënteerde omgeving

Als ICT bedrijf in een agrarisch georiënteerde omgeving hebben wij veel agrariërs als klant. Zij weten als geen ander hoe in te spelen op de markt en wat ze moeten doen. Dit komt door jarenlange ervaring, opgebouwde en doorgegeven kennis van eerdere generaties.

De agribusiness is constant in beweging en Smart Farming is daar één van de ontwikkelingen die veel kan bieden.

Wat kan Smart Farming voor jou betekenen?

Smart Farming geeft de agrariër de mogelijkheid om de kwaliteit, duurzaamheid en doelmatigheid van de werkzaamheden te perfectioneren en brengt het denkbeeldige samen met het praktische. Hierbij wordt gebruik gemaakt van moderne informatie en communicatie-technologieën. Zoals het inzetten van precisie-landbouwuitrusting, IoT (Internet of Things), sensoren, geo-positionering systemen, big data en drones.

Wat bereik je ermee?

De agrariërs winnen zo aan inzicht in de gezondheid van de gewassen of de veestapel. Tevens kunnen ze landbouwwerktuigen zelfstandig het land laten bewerken. Agrariërs hebben steeds meer behoefte aan actuele informatie uit het veld en met behulp van sensoren bestaat die mogelijkheid.

Veldtest KPN

KPN heeft het gebruik van 5G in de precisielandbouw getest. Bij de aardappelteelt werd gebruik gemaakt van een cameradrone die nauwkeurige beelden heeft gemaakt van een akker. Via een mobiel verbinding met 5G karakteristieken zijn deze beelden verwerkt en verstuurd naar een landbouwmachine. Bekijk het filmpje hieronder.

Voor wie interessant?

Smart Farming richt zich dus niet alleen op grote bedrijven maar kan ook een nieuwe impuls geven aan bijvoorbeeld familie-boerderijen en biologische boerderijen.

Wil jij ook een smart farm worden?

Leveranciers in de agri maken enorme stappen in het digitaliseren van hun bedrijven. Wil jij weten wat Smart Farming voor jou en of jouw klanten kan doen?

Vul dan onderstaand formulier in. Vul jij twee keer JA in dan nemen wij graag contact met jou op om je uit te nodigen voor ons event op 29 november. Wij organiseren dan in samenwerking met Antoine van den Oever, Business Development Manager Internet of Things van KPN, een event over Smart Farming en IoT.

Formulier Het Boerenverstand
Zou jij jouw data willen delen met een onderzoeksbureau voor analyse als jij zelf gebruik mag maken van de kennis die voortkomt uit de onderzoeken?
Is jouw individuele bedrijfsvoering afhankelijk van gezamenlijke data?
Als jij buitengesloten wordt van data is jouw bedrijf dan nog wel rendabel?