Endpoint beveiliging

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Endpoint beveiliging

Beveiliging is en blijft een HOT TOPIC! Cyberbeveiliging kun je niet negeren. Daarom zijn wij als ICT-bedrijf constant op zoek naar de meest veilige oplossing voor onze klanten. Vanaf heden bieden wij dan ook een nieuwe service aan: de Centureon Endpoint Security. Maar voordat wij hier meer over vertellen zullen wij eerst kort uitleggen wat Endpoint Beveiliging of Security is.

Endpoint Security

Endpoint Security valt onder netwerkbeveiliging. Het beschermt jouw bedrijfsnetwerk wanneer er ook gebruik wordt gemaakt van externe, draadloze of mobiele apparaten (denk aan laptops, tablets of mobiele telefoons). Je wilt immers niet dat onbevoegden via deze apparaten binnen komen op jouw bedrijfsnetwerk met alle gevolgen van dien.

Waarom Centureon Endpoint Security?

Centureon Endpoint Security is een combinatie van proactieve dienstverlening en reactieve beveiliging (bij een beveiligingsincident wordt er gelijk gereageerd) en biedt een nieuwe manier om endpoints te beschermen. Endpoint Security biedt bescherming tegen hardnekkige malware en gaat verder waar anti-virus- en firewalloplossingen stoppen.

Endpoint Security is een combinatie van:

  • Geïntegreerd pachtmanagement (de juiste patches zijn altijd geladen en verwerkt),
  • Analyse van traffic
  • Beheer & monitoring.

Een nieuwe manier om jouw gegevens te beschermen tegen software kwetsbaarheden. Daarnaast zorgt het er voor dat wet- en regelgeving kan worden nageleefd (compliance) met forensische gegevensanalyse van risico’s. En door middel van een een unieke bedreigingspreventie worden de volgende bedreigingen tegengehouden:

  • ransomware
  • APT’s (Advanced Persistant Threat: een langdurige en doelgerichte cyberaanval)
  • datalekken
  • exploits (het gebruik maken van een bug in (de beveiliging van) een besturingssysteem die door hackers kan worden geëxploiteerd)

Toegespitst op het MKB zien wij hierin een goede oplossing: cloud ready, decentrale beveiliging en proactieve ondersteuning

Wil je hier meer over weten? Kom dan naar onze ICT Xperience day op 23 mei. Tijdens deze dag zijn er medewerkers van Centureon aanwezig om hier meer over te vertellen.