Cybercriminaliteit neemt toe

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Cybercriminaliteit neemt toe

In Nederland neemt het aantal incidenten van cybercriminaliteit toe. Vooral het MKB is onvoldoende voorbereidt tegen computercriminaliteit. Dit blijkt uit de jaarlijkse rapportage van het CPB over cyberveiligheid.

Ransomware en Cryptojacking

De afgelopen jaren zijn cybercriminelen vooral in het nieuws door ransomware aanvallen. Hierbij wordt een computer geblokkeerd en volgen er instructies om te betalen. Zodra er betaalt wordt is de computer weer te gebruiken. Gelukkig zijn er afgelopen jaar minder ransomware aanvallen geweest.

Helaas hebben de cybercriminelen wel een nieuwe manier gevonden namelijk: cryptojacking. Hierbij worden computers geïnjecteerd met malware die cryptomunten/bitcoins maken voor de crimineel.

Het MKB en cybercriminaliteit

Grote bedrijven hebben vaak wel beveiligingsmaatregelen getroffen. Denk aan encryptie bij het versturen en opslaan van data. Binnen het MKB lopen ze echter achter met beveiligingsmaatregelen. In 2016 had 15% van de kleine bedrijven met 10-20 werknemers te maken met een cyberaanval. Hier is wat aan te doen!

De weg naar een veilige werkplek

Top-down security: de technische hulpmiddelen die je in je bedrijf gebruikt om de systemen veilig te maken.

Bottom-up security: alle organisatorische zaken die je moet weten als gebruiker om ongelukken te voorkomen

Ben jij goed voorbereidt?

Neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van beveiliging en onze security scan. Of download onze whitepaper over cybersecurity.

Neem contact op.