Flevo ict spijkert kennis bij over Smart Farming
Onderstaand het bericht wat geplaatst is in de Polder Agrariër en op de website van de FlevoPost:
Antoine van den Oever vertelt dan over dit onderwerp. Deze ontwikkelingen brengen het denkbeeldige samen met het praktische en dat kan de agrariër goed van pas komen.
Van den Oever werkt in de IT-sector als is business development manager IoT. Door zijn jarenlange ervaring en vele contacten binnen de sector, lukt het hem om zelfs in ‘Den Haag’ zaken bespreekbaar te maken.
Hij was in juni ook aanwezig op de eerste Xperience day van Flevo ict en gaf toen een korte presentatie over Smart Farming en IoT. ‘Voor de agrariërs hier in de omgeving was het een ongelukkig moment omdat zij in juni erg druk zijn’, blikt Tinie Honders van Flevo ict terug. ‘We hebben toen besloten om Antoine van den Oever op een later tijdstip terug te laten komen om op die manier meer agrariërs te bereiken. Meestal zijn ze in de herfst en winter beter te bereiken en hebben ze meer tijd om eens op pad te gaan.’
Innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel
Het Dronter bedrijf hoopt met deze tweede sessie veel boeren te bereiken die zover zijn om de stap te nemen, om te innoveren. ‘Wij hebben innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. De markt is constant in beweging en wat nu mogelijk is daar konden we jaren geleden alleen maar over na denken. Wij willen laten zien dat wij mee gaan met de markt en ontwikkeling.’
Daarnaast is het volgens Honders een algemeen bekend gegeven dat er wordt verlangd van de overheid, maar ook de consument, dat er duurzaam gewerkt wordt. ‘Smart farming past daar perfect bij.’ Hiermee wordt bedoeld dat boeren kennis of data op zo’n manier kunnen gebruiken dat het praktisch bruikbaar is. ‘Hoe gebruik je boerenverstand om de aanwezige data op het bedrijf logisch in te zetten met behulp van Smart Farming?’
Veel agrariërs als klant
Als ict-bedrijf in een agrarisch georiënteerde omgeving heeft Flevo ict veel agrariërs als klant. Zij weten als geen ander hoe in te spelen op de markt en wat ze moeten doen. Dit komt door jarenlange ervaring, opgebouwde en doorgegeven kennis van eerdere generaties.
‘De agribusiness is constant in beweging en Smart Farming is daar één van de ontwikkelingen die veel kan bieden. Het geeft de agrariër de mogelijkheid om de kwaliteit, duurzaamheid en doelmatigheid van de werkzaamheden te perfectioneren en brengt het denkbeeldige samen met het praktische.’ Dankzij de inzet van moderne informatie en communicatietechnologieën. Zoals het inzetten van precisie-landbouwuitrusting, IoT, sensoren, geo-positionering systemen, big data en drones.
Agrariërs winnen aan inzicht
De agrariërs winnen zo aan inzicht in de gezondheid van de gewassen of de veestapel. Tevens kunnen ze landbouwwerktuigen zelfstandig het land laten bewerken. Agrariërs hebben steeds meer behoefte aan actuele informatie uit het veld en dankzij sensoren bestaat die mogelijkheid.
Smart Farming richt zich dus niet alleen op grote bedrijven, maar kan ook een nieuwe impuls geven aan bijvoorbeeld familieboerderijen en biologische boerderijen, voegt Honders daaraan toe.
Belangstellenden zijn op 29 november vanaf 15.30 uur welkom aan De Dieze 26 in Dronten. De sessie begint om 16.00 uur. Aanmelden kan via info@flevoict.nl.