Einde ondersteuning Windows 7 door Microsoft

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Einde ondersteuning Windows 7 door Microsoft

einde windows 7

Vanaf 14 januari 2020 ontvangt Windows 7 geen beveiligingsupdates meer. Ook is de klantenservice van Microsoft niet meer bereikbaar voor Windows 7 gerelateerde problemen en geven zij geen ondersteuning meer.

Hoe langer klanten blijven werken op Windows 7 zonder beveiligingsupdates, hoe kwetsbaarder de systemen worden voor virussen en eventuele aanvallen.

Kwetsbaarheid Windows 7

Dit komt doordat er elke dag meer dan 350.000 nieuwe virussen worden gecreƫerd. een groot deel van deze virussen wordt herkend door de huidige beveiligingsfuncties van Windows 7. Helaas is er ook een klein deel aan nieuwe virussen die de beveiligingsfuncties van Windows 7 nog niet kunnen herkennen.

Applicaties

Steeds meer applicaties zullen hun ondersteuning voor Windows 7 ook gaan stopzetten. Dit gaat minder snel maar houdt in dat ze uiteindelijk stoppen met werken of geen updates meer krijgen. Voorbeelden van applicaties zijn Google Chrome, Microsoft Office, Teamviewer enz.

Wat betekent het einde van Windows 7 voor jou?

Wij inventariseren op dit moment wie van onze klanten nog gebruik maken van Windows 7 en zullen dan contact hebben.

De beste oplossing is om Windows 7 te vervangen en over te stappen naar Windows 10. Dit kan door Windows 10 te installeren op je huidige pc (mits deze voldoet aan de eisen die nodig zijn om Windows 10 te gebruiken) of om een nieuwe computer te kopen.

Het is nog lang geen 14 januari 2020

Dat lijkt misschien zo, maar we willen je vast wijzen op de veranderingen die eraan gaan komen.

Dus heb je vragen na het lezen van dit stuk, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij staan jou graag te woord en willen je graag helpen met een keuze. Een keuze die helpt te voorkomen dat je in een situatie komt waarin je service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.