Vergroot de mogelijkheden van jouw werknemers

Betrouwbare ICT-oplossingen voor een zorgeloze werkplek

Vergroot de mogelijkheden van jouw werknemers

In mijn vorige blog: “Hoe wordt er gecommuniceerd in jouw bedrijf?” schreef ik over het belang van communicatie en samenwerking tussen medewerkers. In dit blog wil ik enkele manieren toelichten hoe programma’s met chatfuncties de mogelijkheden van jouw medewerkers vergroten.

Snelle communicatie

Tegenwoordig is het van belang dat iedereen snel kan communiceren en op de hoogte is van de laatste stand van zaken. Een klein idee kan soms snel uitgroeien tot een groots idee en communicatie is dan van belang. Medewerkers moeten snel kunnen handelen en een groep medewerkers moet uitgebreid kunnen worden zodat iedereen op de hoogte blijft. Daarnaast wil je uiteraard ook de mogelijkheid hebben om zowel privé gesprekken als groepsgesprekken te voeren op alle apparaten en vanaf elke locatie.

Hogere productiviteit

Als jouw medewerkers verschillende toepassingen gebruiken en informatie niet op 1 duidelijke plek terechtkomt, wordt samenwerken een moeilijke zaak. De medewerkers zijn dan veel tijd kwijt aan het zoeken naar bestanden, het onthouden van aanmeldingen of het schakelen tussen apps. Om de samenwerking te vergroten zijn er dus flexibele programma’s nodig om mee te werken. Deze programma’s moeten dan geïntegreerd zijn met de zakelijke toepassingen zodat er sneller gewerkt en gecommuniceerd kan worden. Een programma met chatfunctie zorgt dus voor een hogere productiviteit.

Een geïntegreerde oplossing kan dus direct invloed hebben op het bedrijfsresultaat.

Aanpasbare werkomgevingen

Iedereen werkt op zijn eigen unieke manier. Een marketingmedewerker heeft daarbij behoefte aan andere programma’s dan de inkoper. Toch wil je dat de programma’s waar mee gewerkt wordt passen bij jouw medewerkers en bedrijf. Het delen van bestanden en het voeren van een gesprek moet daarnaast makkelijk en mogelijk zijn. Hiervoor maak je het liefst gebruik van aanpasbare werkomgevingen die voor iedereen persoonlijk in te stellen zijn.

Maak beveiliging makkelijker

Samenwerking en communicatie is heel belangrijk binnen een bedrijf. Als de mogelijkheden dan beperkt zijn vinden de medewerkers vaak zelf wel een manier om dit voor elkaar te krijgen. De gevolgen hiervan kunnen ernstig zijn, want door het gebruik van niet-geautoriseerde programma’s kunnen beveiligingsrisico’s ontstaan. Door de integratie van een programma met chatfunctie maak je het voor je IT-afdeling makkelijker. Zij hoeven zich dan geen zorgen meer te maken omdat er programma’s worden gebruikt die niet voldoen aan de eisen die zij stellen aan beveiliging.

Dus…waar moet je aandenken als je een werkomgeving met geïntegreerde chatfunctie wilt?

  • Aanpassingsmogelijkheden
  • Schaalbaarheid
  • Integratie van zakelijke toepassingen
  • Automatisering
  • Gebruiksgemak voor medewerkers en IT medewerkers
  • Beveiliging

Wanneer je weet wat je nodig hebt, kan de keuze voor het juiste programma je hele samenwerkingsproces veranderen.

Neem contact op.